Spetteruurtje: 
Spelen met je zintuigen

Tijdens een Spetteruurtje ligt de nadruk op sensopatisch spelen.

Het is een manier om jonge kinderen spelenderwijs op allerlei manieren te prikkelen, zonder duidelijk gevormde materialen. 
Kinderen ontdekken de omgeving met al hun zintuigen.  

Het brein die volop in ontwikkeling is en informatie als een spons opzuigt wordt met sensopatisch spelen op allerlei manieren gestimuleerd.


duur

1 uur

.

leeftijd

Voor kinderen van 18 maanden tot 4 jaar. Er is altijd 1 volwassene bij aanwezig.


prijs

Een Spetteruurtje kost €12,50 per kind en €2,50 per ouder. Dit is inclusief koffie/thee en iets lekkers voor kind en volwassene. 


groepsgrootte

Tijdens een workshop is er plek voor max. 10 kinderen.  


Samen met je kind…..

Hoe ziet een Spetter ochtend eruit?

Tijdens een Spetter ochtend staat plezier maken centraal. De kinderen krijgen volop de gelegenheid verschillende materialen spelenderwijs te onderzoeken.

Iedere workshop staan er een aantal uitdagende Spetter activiteiten klaar voor de kinderen. Materialen zonder vaste vorm zoals zand, steentjes, water en klei, bonen, macaroni, rijst, verf, scheerschuim, ijs, enz worden hiervoor gebruikt.

Het is ontzettend leuk om je kind bezig te zien met verschillende materialen!

Tijdens de workshop proberen we de kinderen zo min mogelijk te sturen, dus niet voor doen hoe iets moet. Op deze manier nodigen we kinderen uit hun fantasie en verbeelding te gebruiken.


Er zijn verschillende redenen waarom sensopatisch spelen goed is voor de ontwikkeling van het kind:

Fijne motoriek:
Het is een goede oefening voor de oog-handcoördinatie en de fijne motoriek. Denk bijvoorbeeld eens aan materialen stapelen, kleine stukjes vastpakken, neerleggen en manipuleren. Het materiaal mixen, meten, kneden, knijpen om te manipuleren

Taalontwikkeling:
Ze zullen gaan proberen om hun gevoelens onder woorden te brengen of als ze niet zo spraakzaam zijn kan je ze er vragen over stellen. Geef ze een pop of een paar dieren en ze zullen op hun manier proberen om het dagelijks leven na te spelen.

Cognitieve ontwikkeling:
Probleemoplossend denken, vergelijken, tellen, creatief nadenken en beslissingen nemen

Sociaal-emotionele ontwikkeling:
Vaardigheden zoals concentratie, probleemoplossend vermogen en experimenteren zullen geoefend worden. Als er meerdere kinderen zijn leren ze te delen en wat een persoonlijke ruimte is. Er is geen goed of fout; hierdoor kunnen ze lekker hun gang gaan en hun zelfvertrouwen ontwikkelen.

Intellectuele ontwikkeling:
Ook als je ze geen vragen stelt zullen ze ‘hypotheses’ gaan opstellen en uittesten. Ze gaan proberen om het spel te ‘begrijpen’ en nieuwe dingen te bedenken.

Creatieve ontwikkeling:
Zeker met vormeloze materialen wordt er veel gevraagd aan de fantasie van kinderen.


Kijk in de agenda wanneer er weer een
Spetter ochtend staat gepland. 

Meld je hier aan voor een Spetter ochtend.

Spetter op locatie of bij jou thuis?

Wil je graag een spetter ochtend bij jou thuis of op een locatie ?

Vul het contactformulier in, dan wordt er zo snel mogelijk contact opgenomen.